Про наші Майдани

Цікаво, як Росія протягом всіх цих років після розпаду СРСР намагалася посилити свій вплив на Україну, але не займалася дослідженням подій. Всі кошти, виділені проросійським активістам, йшли на пропаганду та задоволення інтересів Кремля. В Росії ніхто не зброювався систематичною політикою на пострадянському просторі та не прагнув розуміти ситуацію, вдаючись лише до сили, економічного шантажу та пропаганди.

У Росії так і не було зрозуміло, що Майдани в Україні — це вияв неінтерференції з боку інших країн, а типова для української політичної системи та суспільства реакція на незрівняність, яка може виникати в будь-який момент. У нашій історії з 90-х років відбувалися Майдани, революції та дострокові вибори.

Росія впереджувала події за спрощеними підходами і ставила на зовнішнє втручання. Це призвело лише до створення контрольованого хаосу, який було неможливо контролювати. Одначе, сам факт війни, розпочатої Росією, свідчить про те, що внутрішні проблеми не були вивчені та не були вирішені. Страх перед зовнішніми ворогами — помилковий підхід. Насправді, зовнішня агресія лише підсилює внутрішні процеси.

Читайте також:

  • «Тільки сильні можуть бути єдиними». Зеленський привітав українців з Днем гідності та свободи
  • Сьогодні в Україні – День гідності та свободи
  • Революція гідності: коли потрібно українці стають героями
  • Майдан – це віра. Часто ірраціональна, але врешті – переможна