Проти путінської загрози: Лондон відправить 20 тис. військових у Східну Європу

Велика Британія відправить 20 тис. військових для участі у масштабних навчаннях НАТО в Європі.

Розгортання включає 16 тис. військовослужбовців, які будуть базуватися в Східній Європі з лютого по червень, авіаносну ударну групу, штурмовики F35B Lightning і літаки-розвідники, пише Reuters із посиланням на Міноборони Великої Британії.

"Лондон відправить десятки тисяч військовослужбовців для участі в одному з найбільших розгортань НАТО з часів холодної війни. Під час навчань наші військові об'єднають зусилля з колегами з 30 країн НАТО і Швеції, що забезпечить життєво важливу гарантію проти путінської загрози", - заявив міністр оборони країни Грант Шаппс.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Альянс збільшив кількість боєздатних військ після вторгнення РФ в Україні.

Для навчань НАТО Steadfast Defender 24, який Альянс проведе із метою відпрацювання захисту свого східного флангу, Велика Британія відправить у Європу військових, кораблі та літаки.

12 січня у Київ прибув прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак. Україна уклала з Великою Британією угоду у сфері безпеки. Сунак також оголосив найбільший пакет військової допомоги Україні у £ 2,5 млрд.

Також Велика Британія виділить 200 млн фунтів стерлінгів на виготовлення різних типів безпілотників.

Країни НАТО з 12 по 23 червня організовували найбільші авіаційні навчання Air Defender 2023, які пройшли біля кордонів із Росією. В тренуваннях було задіяно близько 220 літаків 23 типів. Це зробило Air Defender 2023 найбільшими навчаннями з розгортання ВПС з моменту заснування НАТО у 1949 році.

Також у Румунії в період з 14 по 18 серпня відбулися багатонаціональні навчання НАТО. В тренуваннях задіяли понад 60 одиниць техніки.