Путин боїться того, що може дати Саміт миру, - Зеленський

Путин боїться того, що може дати Саміт миру, - Зеленський

Зеленський відвідав Харків та побачив наслідки російського ракетного удару

24 травня резидент України Володимир Зеленський відвідав Харків, де став свідком наслідків російського ракетного удару по одному з найбільших українських видавничих комплексів.

"Це просто жахливо - люди загинули. Мої співчуття рідним і близьким. Багато було поранених", - сказав Зеленський.

За словами президента, внаслідок удару було знищено близько третини щорічного друку книжок в Україні. "Російський терор постійно доводить, що їхня ціль - повна руйнація України та всього життя тут, на нашій землі, усього, що дає людям змогу бути людьми", - наголосив він.

Зеленський повідомив, що Міністерство економіки України та регіональна влада Харківщини отримали всі необхідні доручення щодо відновлення роботи поліграфії в Харкові. Він також закликав українців підтримувати українських книговидавців та авторів.

Зеленський отримав доповіді від військових та керівників спецслужб

Під час безпекової наради в Харкові президент отримав доповіді від військових, керівників спеціальних служб, обласної та міської влад.

"Зараз нашим воїнам вдалося взяти під бойовий контроль територію прикордоння, куди зайшли російські окупанти. І я дякую кожному підрозділу, який забезпечує необхідні результати у знищенні окупанта", - сказав Зеленський.

Президент також повідомив, що обговорив подальші завдання з урахуванням інформації від розвідок та наголосив на важливості проведення Саміту миру. "Світ здатен примусити Росію до миру і до дотримання норм міжнародної безпеки", - підкреслив він.

Читайте також: