Путін готовий був закінчити війну? Чому це маячня

Путін виявив готовність завершити війну у березні 2022 року шляхом переговорів, але це виглядає просто як маячня.

Під час переговорів в Стамбулі, російські війська готувалися до відходу з північної частини України, щоб перебазуватися на Донбас і продовжити битися там.

На переговорах відбулися зустрічі з представником Росії Мединським, хто, насправді, був клоуном, що свідчить про несерйозний підхід Росії. Після зустрічі Мединському не вдалося зв'язатися з Путіним, щоб розповісти, як все пройшло, адже Путіну байдуже до цих "переговорів". Вони були лише формалітетом. Якби наша сторона не припинила переговори після Бучі, вони могли б тривати щотижня. Але це не вплинуло б на хід війни, до цього моменту вже було підписано багато меморандумів, але це нічого не змінило б.

У лютому 2022 року Путін зробив план захопити всю Україну. Ці плани стали результатом його особистої недоречності та перекрученого світогляду, і вони не зникли.

У березні 2022 року стало очевидним, що цей план не можна втілити, тому вплив Росії зменшився. Я вже писав про це, не повторюватимусь.

Путін не згоден на жодні реальні переговори, поки вважає свою позицію домінуючою і поки українська сторона погоджується з цим. Або навпаки, коли російська армія знаходиться перед загрозою поразки.

Наразі немає ознак ні одного, ні іншого. Тому відбувається "третя війна" - війна на півдні і в Донбасі.

Путін сподівається витримати, придушити, дочекатися моменту, коли моральний дух українців зламається, коли Трамп переможе в США, коли в Європі будуть вибрані ще більше Орбанів, коли допомогу Україні буде припинено.

Це і є суть ситуації.

Путін не відмовиться від України, для нього вона така ж цінна, як "моє золотце" для Голлума. Але можна протистати йому.

І ми маємо на це як мінімум рік.