Путін готується до конфлікту з НАТО

Російська Федерація розробила механізми для реформування Ленінградського військового округу. Це свідчить про можливі підготовки РФ до конфлікту з країнами НАТО, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Згідно зі звітом американських аналітиків, Міністерство оборони Росії підготувало проєкт указу Президента РФ Володимира Путіна, згідно з яким Північний флот (СФ) втратить статус міжвидового стратегічного територіального об'єднання. Тепер Північний флот буде частиною реформованого Ленінградського військового округу.

Російський військовий аналітик Юрій Федоров вважає, що відновлення Ленінградського військового округу свідчить про готовність Росії до можливих конфліктів з країнами Балтії та НАТО.

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу запропонував відновити Московський і Ленінградський військові округи та підтвердив, що на серпень 2023 року ці військові округи перебували у стадії формування.

Аналітики ISW вказують, що перерозподіл зброї масового ураження Російською Федерацією свідчить про необхідність реструктуризації її сил, які протистоять НАТО, зокрема на кордоні з Фінляндією.

Україна у свою чергу сподівається на формалізовані рішення з боку НАТО та заявляє про необхідність її членства у Альянсі, щоб забезпечити безпеку Європи.