Путін натякає на готовність до перемир’я – The New York Times

Російський президент Володимир Путін висловлює готовність до припинення вогню та переговорів в Україні, незважаючи на заяви про продовження війни. Про це повідомляє газета The New York Times з посиланням на джерела, близькі до Кремля. За даними видання, Путін натякає на готовність до перемир'я вже з вересня.

Путін виражає задоволення захопленою територією України і готовний до перемир'я. Він маневрує, щоб зменшити ризики і залишити відкриті опції у тривалій війні. Російський президент хоче залишитися на поточних позиціях на полі бою. Він не готовий відступати ні на метр.

Найбільш зручний час для угоди

Путін вважає теперішній час найбільш зручним для укладення угоди про припинення вогню, оскільки бойові дії на фронті зайшли в глухий кут, контрнаступ українських військ не розкрилося, а підтримка Заходу розсіялася через інші події. Деякі аналітики стверджують, що Путін хотів би укласти угоду раніше, але зараз цей час є оптимальним.

Вимоги Путіна

Путін більше не вимагає усунення уряду Зеленського, але пропонує перемир'я, за якого українська столиця Київ залишиться суверенною, але майже 20% української території буде під контролем Росії. Він чекає більш конкретної пропозиції від Москви.

Деякі американські чиновники сумніваються у справжній готовності Путіна до компромісу і вважають, що це може бути спроба Кремля відвернути увагу. Колишні російські чиновники вважають, що Путін може змінити своє рішення, якщо російські сили здобудуть перевагу на полі бою.

Мобілізація у Росії не припиняється, хоча влада не оголошує це прямо через побоювання протестів.