Путін уперше за понад рік зустрівся з лідером країни ЄС

У понеділок президент Росії Володимир Путін розпочав свій візит до Китаю, де проводить переговори з різними лідерами. Учора, у столиці Китаю Пекіні, Путін зустрівся з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

Про це повідомив офіційний представник угорського прем'єра. У переговорах стосувалися співпраці між Угорщиною та Росією у сферах енергетики, зокрема, постачання нафти та газу, а також ядерної енергетики.

На зустрічі Орбан підкреслив важливість забезпечення миру в регіоні, особливо з огляду на конфлікт в Україні. У своєму Facebook Орбан написав, що для них, угорців, особливо важливо зупинити надходження біженців, санкції та бойові дії.

Це вже друга зустріч між Орбаном і Путіним, адже їх зустрічалося близько року тому. Зустріч з Орбаном є складовою частиною загального розкладу візитів Путіна до країн Європейського Союзу. В межах цього візиту Путін також зустрівся з представниками В'єтнаму, Таїланду, Монголії та Лаосу. Візит відбувається у рамках прагнення Росії розширити співпрацю з країнами Азії.

Після візиту до Китаю, Путін планує продовжувати зустрічі з керівниками країн у їхніх столицях.