"Путінська Росія поділяє з ХАМАС нехтування законами ведення війни" – Борис Джонсон, Бернар-Анрі Леві

У британському виданні The Telegraph була опублікована думка відомих особистостей - британського експрем'єра Бориса Джонсона і французького філософа Бернара-Анрі Леві.

Після початку атак терористів ХАМАС на Ізраїль, Захід миттєво та інстинктивно висловив свою реакцію. Ми засудили цих терористів за їхні жахливі цілі та методи. Ми ще й сьогодні засуджуємо їх, незважаючи на тих, хто намагається нас збити з пантелику.

Ми засуджуємо їх, оскільки бачимо відмінність між тими, хто намагається вбивати та лякати мирне населення, і тими, хто намагається зберегти мирне життя. Ми бачимо відмінність між демократією та автократією, тиранією і верховенством закону.

Ми знаємо, що терористи ХАМАС, які напали на родини в Ізраїлі, є частиною зростаючої глобальної коаліції зла. Ця коаліція складається з антидемократичних та неліберальних сил, які нехтують правами людини та цивілізованими цінностями. Вони мають намір поширювати свою програму по світу та використовувати слабкість Заходу, де тільки можуть.

  • Їх цілі - знищити ліберальну демократію
  • Обидві заслуговують на захист Заходу
  • Боротьба триває як в Ізраїлі, так і в Україні

Тому особливо тривожно слухати голоси, особливо серед законодавців США, які закликають обирати між допомогою Ізраїлю проти ворогів і підтримкою України. Ми не можемо обирати поміж ними, оскільки вони обидві потребують захисту Заходу.

Не розуміти, що конфлікт в Ізраїлі останнім часом - це та сама боротьба, яка триває в Україні, було б трагічною помилкою та невизнанням героїзму українців. Це також та сама боротьба проти терористичних сил та за свободу у світі.

Зараз не можна вибирати між допомогою Україні та Ізраїлю. Ми повинні захищати обидві країни та їхні цінності і ідеали, боротися проти тероризму та антидемократичних сил.

Росія разом з ХАМАС нехтує законами ведення війни. Не випадково російський уряд підтримує Іран та Сирію - головних спонсорів ХАМАСу.

Ми переконані, що головорізи Путіна та терористи ХАМАСу морально однакові. Вони не розрізняють між цивільними та військовими цілями. Їхні цілі однакові - знищення ліберальної демократії.

Зараз ми боремося на два фронти - за свої цінності та проти антидемократичних і терористичних сил. Не можна вибирати сторону, оскільки obidvi deserve protection from the West.

Ми закликаємо наших американських друзів допомогти захистити Ізраїль та врятувати Україну. Обирати одне з двох - це зрада обом.

Текст перекладено з Gazeta.ua.