Рада готує альтернативний законопроєкт про мобілізацію

Законопроєкт про мобілізацію буде змінений

За словами народної депутатки Євгенії Кравчук, законопроєкт про мобілізацію, який був зареєстрований, не буде розглядатися Верховною Радою у цьому вигляді. Вона заявила це в ефірі національного телемарафону.

За її словами, буде підготовано компромісний варіант.

«Ми вже розуміємо, що в такому вигляді законопроєкт не буде голосуватися, ухвалюватися. І я думаю, що це буде все-таки комітетська версія, профільного Комітету з питань безпеки й оборони», – зауважила Кравчук.

За її словами, робочі групи вже цього тижня будуть працювати над більш компромісним варіантом, що дозволить розпочати голосування в сесійній залі.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт про удосконалення проведення мобілізації і військового обліку.

Зокрема, уряд пропонує змінити призовний вік з 27 до 25 років і встановити обмеження прав громадян, які ухиляються від взяття на військовий облік та служби. Також Кабмін хоче поліпшити процедуру військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

Проте, за словами радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, законопроєкт про мобілізацію в нинішньому вигляді не буде голосуватися. Його ставитимуть на розгляд парламенту лише після обговорення та внесення змін.