"Режим провітрювання": у ЗСУ розповіли про стан Кримського мосту

Незаконно споруджений російськими окупантами Кримський міст, який вже зазнав кількох ударів, нині працює в обмеженому режимі.

Залізниця на ньому також не може працювати на повну потужність. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк, передає Gazeta.ua.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За її словами, "виходячи з ситуації з димом, міст нині поставлено на провітрювання".

"Тому він то закривається, то відкривається і працює не на повну потужність. Деякі смуги автомобільні все ж таки функціонують, але в обмеженому режимі і винятково для легкового транспорту. Залізниця працює за спеціальним режимом, теж дуже обмежено", сказала Гуменюк.

Вона додала, що "мостова артерія" включно із Чонгарським та Генічеським мостами не забезпечує росіянам повноцінної логістики й постачання.

Кримський міст "погано себе почуває" і його стан буде погіршуватися. Про це сказав речник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов. За його словами, ця конструкція незаконно стоїть, а значить, що стояти не повинна.

У ніч проти 17 липня на Кримському мосту пролунали вибухи. На фото було видно руйнування щонайменше одного прольоту.

Кримський міст 17 липня атакували експериментальним морським безпілотником, який отримав назву "Морський малюк" (Sea Baby). Цей дрон став результатом багатомісячної розробки, яка розпочалася одразу після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, заявив голова Служби безпеки України Василь Малюк.