РФ активізувала роботу "ботоферм" для зриву допомоги США Україні, - WP

Фабрика тролів Кремля продовжує кампанію проти України

За даними The Washington Post, російська "фабрика тролів" та "армія" політтехнологів активно займаються поширенням антиукраїнських настроїв та намагаються зірвати допомогу з боку США. Це випливає з внутрішніх документів Кремля, які були передані європейським розвідслужбам.

Зазначається, що політтехнологи та боти розповсюджують тисячі фейкових новин і коментарів у соціальних мережах, пропагують ізоляціонізм США, сіють страх про безпеку кордонів США та намагаються посилити напруженість у країні.

  • Одна з "фабрик тролів" займалася поширенням коментарів від імені мешканців передмість великих міст США. В коментарях вони висловлювали свою незгоду з допомогою США Україні та критикували політику Байдена.

За отриманими документами, від травня 2022 року до серпня 2023 року, Кремль зосереджує зусилля на тому, щоб послабити підтримку Києва з боку Франції та Німеччини, а також дестабілізувати Україну.

Звертається увага на те, що інформаційна кампанія Кремля стає такою ж важливою, як і військова кампанія в Україні, оскільки допомога США стала важливою для оборони України.

Російські боти презентують президента Зеленського як головного корупціонера та наголошують на необхідності захисту кордонів США, замість допомоги Україні.

Останні документи також підтверджують, що за кампанією стоїть команда PR-компанії Social Design Agency Іллі Гамбашидзе, який потрапив до списку санкцій США.

Експерти та екс-чиновники США стверджують, що російська кампанія є частиною стратегії Кремля по послабленню голосу США у світі.

Ці дії Кремля негативно впливають на допомогу США Україні, а також на образ України в світі.