РФ готується до випробування експериментальної крилатої ракети з ядерною установкою

Росія готується до випробування експериментальної крилатої ракети з ядерною установкою.

Її теоретична дальність становить тисячі кілометрів. Про це повідомляє The New York Times.

Журналісти вивчили супутникові знімки та авіаційні дані і помітили пересування літаків і транспорту на аеродромі "Рогачово". У матеріалі йдеться про те, що це свідчить про підготовку до випробувань ракети "Буревісник" або SSC-X-9 Skyfall, які вже були у 2017 і 2018 роках.

В останні два тижні в цьому районі також відстежували американські літаки-розвідники.

Також журналісти опублікували супутникові знімки, на яких видно транспортні засоби, зокрема й вантажівку з причепом, що відповідає розмірам ракети. При цьому укриття від негоди, яке зазвичай прикриває конкретний стартовий майданчик, перенесли приблизно на 15 метрів. Опівдні трейлер зник, а укриття повернули на початкове місце.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Додаткові знімки від 28 вересня показують, що стартовий майданчик знову активний, є аналогічний трейлер і знову відсунуто укриття.

Також згідно зі знімками із супутника, на початку серпня на авіабазі "Рогачово" два російські літаки, які збирають дані про пуски ракет, були припарковані приблизно за 160 км на південь від місця запуску. Літаки належать російській атомній компанії Росатом.

Згідно з додатковими супутниковими знімками, літаки залишалися на цій базі принаймні до 26 вересня. Під час випробувань "Буревісника" у 2018 році літаки такого ж типу теж перебували поблизу.

Видання припускає, що РФ також може протестувати тільки ракетний двигун або компонент самої ракети.

28 лютого президент Володимир Путін підписав закон про призупинення участі Росії в Договорі щодо скорочення стратегічних наступальних озброєнь.

Це єдиний великий договір про контроль над ядерними озброєннями, укладений між Росією і США.