Робота онлайн-магазинів в Україні зміниться: подробиці

Згідно ухваленим вчора законом "Про захист прав споживачів", інтернет-магазини повинні розкривати повну інформацію про свою продукцію і підприємство.

Закон ухвалили вчора і його має підписати президент. Про це повідомив Obozrevatel.

У старому законі містилися норми, які не працювали на практиці, але ускладнювали роботу бізнесу і можливості споживача захистити свої права, сказав голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"У новому законі, гармонізованому з європейським законодавством, враховані всі сучасні реалії, включаючи електронну комерцію і цифрові послуги, маркет-плейси, прайс-агрегатори, "перевірені продавці", сказав нардеп.

Зі слів Геманцева, йдеться про перелік обов'язкової інформації про продукцію і підприємство, яка має надаватися при здійсненні електронної торгівлі і відповідальність за відсутність такої інформації.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Закон передбачає запровадження електронних гарантійних документів.

Громадяни зможуть відремонтувати несправну техніку, навіть якщо її придбали в інтернеті без надання паперового гарантійного талона.

Також закон дозволить вирішувати суперечки між продавцями і покупцями поза судовим порядком. Це стосується виключно продукції і послуг вартістю до 50 тис. грн.

Суперечку можна буде вирішити через спеціальні комісії.

Шахраї намагаються ошукати всіх, навіть волонтерів і військових. Про схеми зловмисників і як уникнути платіжного шахрайства розповіло Міністерство юстиції.

З початку року зросла кількість фішингових розсилань.

Понад 80% звернень громадян до кіберполіції про шахрайство. Найчастішими схемами зловмисників є продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства і фішинг.