Росія допомагає мігрантам перетинати кордони з ЄС для дестабілізації Заходу

Президенти Німеччини та Фінляндії обвинувачують Росію в сприянні біженцям з третіх країн, які намагаються перетнути кордони з Європейським Союзом з метою дестабілізації західних країн. Про це повідомляє DW.

Президент Фінляндії зазначив, що кількість мігрантів, які перебувають на російському кордоні, зросла, багато з них може потрапити до Німеччини.

Президент Німеччини зауважив, що збільшилася кількість випадків проникнення мігрантів до країни через Польщу, де вони потрапляють з Білорусії та Росії.

Він також запевнив, що у людей в Росії та інших країнах є розуміння про складність цих дискусій та труднощі, які вони викликають для Фінляндії та Німеччини. Він підозрює, що це не є випадковим, але має певну мету.

До цього уряд Фінляндії розглядав пропозицію про обмеження або закриття кордонів з Росією. Проте переговори з російською стороною не призвели до бажаного результату.

Раніше було повідомлено, що Фінляндія зупинила в’їзд велосипедистів із Росії. Також було припинено рух авто з російськими номерами.