Росія готується до наступу на Куп'янсько-Лиманському напрямку

Росія готується до наступу на Куп'янсько-Лиманському напрямку.

Зараз позиції там утримують ЗСУ. Про це в етері телемарафону заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Росія проводить ротацію та комплектує резерви. Також загарбники підводять до лінії фронту десантно-штурмові бригади.

"Одна частина російських військ була на відновленні вони замінять умовно ті, що виснажилися. Частину військ вони заводять з РФ це заново сформовані підрозділи. Також була заява Наєва (командувача Об'єднаних сил ЗСУ, Gazeta.ua) про те, що з Білорусі росіяни забирали свої війська і скупчували їх там, де вони готують резерви для наступу на Куп'янський та Лиманський напрямок", зазначила Маляр.

Зараз українські бійці у цьому районі готуються до того, щоб дати ефективну відсіч російським загарбникам. Командування Сил оборони аналізує ситуацію, перераховує можливі дії окупантів та думає, як ввести їх в оману.

"Вся ця робота робиться для того, щоб ворогу не дати пройти ані на Куп'янському, ані на Лиманському напрямку", сказала Маляр.

Протягом минулої доби на Куп'янському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Бударків Харківської області. Росіяни обстріляли з артилерії понад 10 населених пунктів.

На Лиманському напрямку загарбники провалили наступ поблизу Новоєгорівки та Білогорівки Луганської області. Ворог завдав авіаційних ударів в районах Білогорівки на Луганщині і Ямполівки та Спірного на Донеччині.