Росія може активізувати свої дії у Придністров'ї: аналітики назвали мотиви

Росія може використати невизнану Придністровську Молдавську Республіку для нестабільності в Молдові

За даними Інституту вивчення війни (ISW), Росія може спробувати використати невизнану Придністровську Молдавську Республіку для створення нестабільності в Молдові. Крім того, Кремль розраховує, що це також підірве український експорт зерна вздовж західного узбережжя Чорного моря.

Україна втратила частину свого експорту зерна через дії Росії

За даними експертів ISW, українські удари по кораблях Чорноморського флоту РФ змусили російські військово-морські сили змінити свої операції. Вони також відвели деякі судна від своєї основної бази в окупованому Севастополі на заході Криму. Це дозволило Україні використовувати Чорноморський зерновий коридор для постачання зерна. Незважаючи на це, Росія може розглядати операцію під фальшивим прапором у Придністров'ї як альтернативний спосіб утримати країни від участі в українському зерновому коридорі.

Заяви Придністров'я про стрілянину на кордоні Молдови з Україною

Так зване міністерство державної безпеки невизнаного Придністров'я (ПМР) оголосило про стрілянину на кордоні Молдови з Україною і викрадення своїх "громадян". Проте, речник Державної прикордонної служби України Руслан Демченко спростував цю заяву і назвав її провокативною.