Росія суттєво збільшує видатки на війну проти України - британська розвідка

За даними Міністерства оборони Великої Британії, у пропонованому державному бюджеті Росії на 2024 рік передбачено збільшення видатків на оборону на 68% порівняно з цьогорічними. Це означає, що витрати на оборону на 2024 рік становитимуть близько 6% ВВП. У той же час, витрати на освіту та охорону здоров'я будуть заморожені, що призведе до реального скорочення через інфляцію.

Також будуть потрібні додаткові кошти для фінансування виплат і медичного обслуговування поранених солдатів і сімей загиблих під час війни. За словами заступника міністра праці Олексія Вовченка, більше половини військових, які отримали серйозні поранення, втратили кінцівки, а кожен п'ятий потребує ампутації верхньої кінцівки. Цим пораненим солдатам потрібне тривале лікування.

Британська розвідка попереджає, що постійне збільшення військових видатків призведе до інфляційного тиску в Росії. Це ускладнить фінансування війни і може посилити фінансовий тиск на російський бізнес. Однак, будь-яке значне скорочення витрат на оборону може негативно вплинути на економіку Росії через санкції, зауважують у британській розвідці.

На 23 жовтня загальна кількість втрат Росії в боях становить понад 294 700 окупантів. За останню добу було ліквідовано ще 870 російських загарбників, повідомив Генштаб ЗСУ. Росія не припиняє перекидати свої війська на Авдіївський напрямок, не зважаючи на втрати. Останні неуспішні напади окупантів на цій лінії фронту зафіксував Інститут вивчення війни (ISW).