Росія вбила в Україні понад пів тисячі дітей

У січня-лютому 2020 року в результаті стихійного лиха на території України сталося 506 дитячих смертей. Ще 1130 дітей отримали поранення в результаті цих подій. Про це було повідомлено пресслужбою Офіса генерального прокурора в Telegram.

Загалом, за офіційними даними, через російську агресію постраждали не менше 1636 українських дітей. Проте, ці показники можуть не бути окремими, оскільки продовжується робота з визначенням цифр на місцях ведення бойових дій та на тимчасово окупованих та визволених територіях.

Найбільші збитки серед дітей спричинилися в Донецькій (488), Харківській (303), Київській (129), Херсонській (128), Запорізькій (99), Миколаївській (97), Дніпропетровській (96), Чернігівській (72) та Луганській областях (67).

У Харкові було завершено пошуково-рятувальні операції на місці ворожого ракетного удару. Про це було повідомлено Міністерством внутрішніх справ. Внаслідок цього удару загинули двоє людей, один з яких був дитиною. Також 30 осіб були травмовані, з яких 12 госпіталізовані.

Російські військові 6 жовтня здійснили ракетний удар по житловим будинкам в Київському та Основ'янському районах Харкова.