Росія відкрила кримінальну справу проти глави казахської громади в Москві

Росія відкриває кримінальну справу проти керівника казахської громади в Москві

Слідчий комітет Росії відкрив кримінальну справу проти Полата Джамалова, керівника казахської громади в Москві. За даними Тасс, справа відкрита за статтею про фейки щодо збройних сил Росії.

«Відкрито кримінальну справу за публічне поширення завідомо неправдивої інформації про використання збройних сил РФ», – повідомляє джерело в правоохоронних органах.

Підставою для відкриття справи став пост Джамалова у Facebook, в якому він прикріпив фото документа, де зазначено, що до середини серпня 2022 року загинуло 48 759 російських солдатів на війні в Україні. Джамалов вказав, що цей документ надіслала заступниця міністра фінансів РФ Ірина Окладникова віцепрем'єру Дмитрові Григоренку.

«8132 – середня кількість загиблих на місяць із початку СВО... гроші люблять рахунок», – підписав пост Джамалов.

До того ж, під час протестів в Казахстані Джамалов висловив критику щодо введення російських військ у країну, назвавши це окупацією.

У грудні минулого року Вірменія розглянула Організацію договору про колективну безпеку (ОДКБ) як неефективну в контексті захисту країни. Це стало причиною ратифікації Римського статуту в Єревані.