Росія завербувала майже 15 тисяч непальців для участі у війні – CNN

Росія завербувала 15 тисяч непальців для війни проти України

Видання CNN повідомляє, що Росія найняла майже 15 тисяч непальців для боїв на Україні. Багато з них повернулися травмованими, деякі навіть не повернулися взагалі. Цю інформацію надає "Хвиля".

Один з непальських волонтерів Рамчандра Хадка, 37 років, отримав поранення воюючи на фронті в Україні. Він розповів про страхітливі події, які відбувалися в російсько-українській війні, та скаржиться на свій вибір приєднатися до російської армії як іноземний найманець.

Також читайте: Нова блокада України польськими фермерами: як парирувати удар?

"Я вступив до російської армії не заради задоволення. У Непалі в мене не було жодних можливостей для працевлаштування. Але зараз, коли дивлюся назад, розумію, що це було неправильне рішення. Ми не очікували, що нас так швидко відправлять на фронт, і як страшна буде ситуація", - розповів Хадка CNN.

За даними журналістів, чоловік прибув до Москви у вересні 2023 року, після двох тижнів навчання його відправили на передову до Бахмуту зі зброєю та базовим набором.

"У Бахмуті немає жодного місця, яке б не постраждало від бомб. Усі дерева, кущі, зелені насадження... їх просто немає. Багато будинків зруйновано. Ситуація настільки страшна, що захочеться плакати", - поділився він.

За даними анонімних джерел CNN, Хадка є одним із 15 000 непальських чоловіків, які приєдналися до російської армії після того, як уряд РФ оголосив про спеціальний пакет для іноземних бійців у 2023 році.

Міністерство закордонних справ Росії поки не коментувало інформацію про кількість найманих непальців.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський стверджує, що у разі перемоги Росії в війні, Путін "порівняє Україну з землею" і змусить українців служити у російській армії та кине їх у нові бої.