Росіяни розганяють новий фейк про Харків

Росіяни поширюють неправдиву інформацію про евакуацію Харкова від імені українських рятувальників через «загрозу можливого оточення». Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Відповідно до ДСНС, фейк про евакуацію Харкова поширюється через месенджер Signal.

«Такі повідомлення є ворожим інформаційним вкидом, спрямованим на дестабілізацію ситуації в Україні», - наголосили рятувальники.

Пресслужба ДСНС закликала українців не довіряти сумнівним джерелам інформації.

Евакуація родин із прифронтових населених пунктів Харківщини

Рада оборони Харківщини ухвалила рішення про примусову евакуацію родин із дітьми з 47 прифронтових населених пунктів області.

Зауважимо, поки немає підстав для евакуації Харкова. Влада буде розглядати рішення лише у разі загострення ситуації та загрози окупації міста.

Інформаційні вкиди та плани Росії

Останнім часом у мережі поширюються інформаційні вкиди про 300 тис. солдатів, яких Москва хоче зібрати для нападу на Харків. Анонімні російські чиновники заявляють, що президент РФ Володимир Путін має намір окупувати Харків і зупинити війну на цьому місці.

Раніше Путін зазначив про створення «санітарної зони» на кордоні, щоб захистити російську територію від обстрілів.

Якщо США не нададуть військову допомогу Україні, Харків може стати другим Алеппо. Вона допоможе Україні отримати системи протиповітряної оборони для захисту від далеких ракетних атак Росії.