Росіяни у Криму нарощують оборону - експерт

Російські окупанти почали зводити укріплення по всій території тимчасово окупованого Криму і навіть поруч з Херсонщиною.

Цю інформацію фіксують партизани, що свідчить про те, що ворог розглядає варіант оборони. Це підтвердив льотчик-інструктор, полковник ЗСУ в запасі та військовий експерт Роман Світан. Він додав, що російські штаби працюють над різними планами розвитку війни.

Окупанти не відкидають можливості форсувати Дніпро і розробляють сценарії для цього. Вони мають троїх дивізій (понад 60 тисяч військових), які розташовані вздовж лівого берега.

"Ворог розуміє, що як тільки авіація та засоби дальнього ураження надійдуть, ми почнемо рухатися в напрямку Криму. Це може статися у 2024 році та в наступному", - сказав Роман Світан.

Питання лише в тому, коли надійде допомога, зокрема далекобійні ракети ATACMS. Їх достатня кількість дозволить нам контролювати Південний напрямок, зокрема ділянку з Кринок на Армянськ і вихід на Скадовськ.

"Нам також потрібна морська компонента. Велика Британія передасть десяток катерів, які можуть пройти 50 кілометрів, якщо знадобиться. Росіяни вже давно вирішили укріплювати Кримський півострів, перекинули додаткові військові частини для його оборони", - розповів полковник ЗСУ в запасі.

Цей напрямок важкий для оборони ворога, тому росіяни активно будують нові рубежі для захисту.

Джерело: 24 Канал