Росіянина засудили до 10 років ув’язнення за підпал військкомату, якого не було

Чоловіка засудили до 10 років ув'язнення за підпал неіснуючого військкомату

Центральний окружний військовий суд у російському місті Самара оголосив вирок жителю Пермі Владиславу Дільмухаметову, який планував підпалити один із військкоматів у своєму місті. Чоловіка знайшли винним за сприяння терористичній діяльності та приготування до терористичного акту. За це йому було призначено 10 років ув'язнення. За словами правозахисного проєкту "Зона солідарності", Дільмухаметов вже чотири роки перебуває під вартою, а решту шість років він протягом свого терміну проведе у колонії суворого режиму.

Перед підпалом чоловік листувався зі знайомим і "формував у нього бажання взяти участь у підпалі"

Згідно з даними слідства, перед планованим підпалом військкомату, Дільмухаметов взаємодіяв зі своїм знайомим і "заохочував його брати участь у цій акції". Однак, правозахисники проєкту "Зона солідарності" не розглядають підпалі військкоматів як терористичні акти і вважають, що цей випадок не має ніякого відношення до тероризму.

В Росії розпочався призов на військову службу

На тлі цього розглядається розпочавшийся призов на військову службу в Росії. Фахівці стверджують, що цей призов не є загальною мобілізацією, а просто є плановим заходом. Очікується, що у призові приймуть участь 150 тисяч чоловік віком до 30 років. Важливо зауважити, що цей призов впливатиме на комплектування ворожих підрозділів, які прикривають кордон з північною частиною України, а також виконують допоміжні функції в авіаційних, ракетних і флотських частинах.

Російські експерти пропонують завезти мігрантів для збільшення населення

Уряд Росії планує збільшити населення країни до 160,2 млн осіб до 2050 року. Для досягнення цієї мети, експерти Інституту досліджень та експертизи ВЕБ - Державної корпорації розвитку пропонують прийняти мігрантів з країн Африки та Латинської Америки. Це стане засобом підтримки трудової та освітньої міграції в країну. Про це повідомляє видання The Moscow Times.