Російська влада бреше про активну оборону Авдіївки – ISW

Організація, яка вивчає війну (ISW), зробила звіт, у якому стверджується, що Росія говорить про "активну оборону" Авдіївки лише для того, щоб приховати той факт, що вона не досягла значного прогресу навколо цього міста.

Аналітики зазначають, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу намагається зменшити очікування щодо здатності російських військових досягти оперативно важливих цілей, неправдиво називаючи російські наступальні дії в Україні "активною обороною".

За звітом, 1 грудня Сергій Шойгу заявив, що російські війська здійснюють "активну оборону" в Україні і захоплюють більш вигідні позиції на кожному напрямку.

З початку жовтня 2023 року російські війська розпочали два широкомасштабних наступи з метою захоплення Авдіївки. Аналітики ISW також зазначають, що російські офіційні особи намагаються вводити в оману, називаючи ці дії "активною обороною", а не наступальними операціями, що приховує відсутність значного прогресу Росії навколо Авдіївки за два місяці атак.

За звітом, таке формулювання наступальних дій свідчить про те, що російське командування не впевнене у здатності російських військових перетворити тактичні досягнення в оперативно значущі успіхи.

Розвідка Великої Британії повідомила, що російські загарбники не мали успіху на північному напрямку і не здійснили оточення міста Авдіївка. Останніми днями окупанти не зробили ніякого значного просування. З початку жовтня 2023 року російські війська просунули лінію фронту у цьому районі на 2 км.