Російські хакери атакували користувачів України та Польщі за допомогою електронних листів

Хакери атакували користувачів України та Польщі за допомогою електронних листів

Російська група хакерів напала на користувачів з України та Польщі через електронну пошту. Цю інформацію повідомила Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України.

За останній час виявлено, що група APT28 розсилає електронні листи з посиланнями на "документи", відкриття яких може призвести до зараження комп'ютера шкідливими програмами.

Крім користувачів з України, також стали жертвами атаки організації з Польщі.

Зловмисний задум також передбачає вжиття заходів з розвитку кібератак на всю інформаційно-комунікаційну систему організації. Таким чином, компрометація будь-якого комп'ютера може створити загрозу для всієї мережі

Державна служба знову закликала користувачів до використання надійних паролів, мультифакторної автентифікації, уникання підозрілих посилань, та невикористання зламаних програм або російського софту.

Варто зауважити, що група хакерів АРТ28, яка часто пов'язується з російськими спецслужбами, активно нападає на Україну. Наприклад, вони здійснили кібератаку на критичну енергетичну інфраструктуру в Україні у вересні 2023 року. Також, в липні ці хакери намагалися викрасти дані українців для доступу до поштових сервісів.

Нагадаємо, що фахівці української ІТ-армії зуміли паралізувати роботу російської системи управління підприємствами 1С-Рарус.