Розформування 67-ї бригади «Правого сектора»: ЗМІ назвали причину

Зміни в управлінні ДУК "Правий сектор"

Командування Збройних сил України розпочало переведення командирів та бійців Добровольчого українського корпусу (ДУК) "Правий сектор" до інших військових частин. Це пов'язано з перевірками та втратою позицій на Донеччині, зокрема на напрямку Часового Яру.

У ДУКу виявили проблеми, зокрема відокремлення військовослужбовців з "Правого сектора" від решти особового складу. Це призвело до втрат позицій у бою через брак досвіду.

Колишній боєць ДУКу розповів, що однією з причин проблем є неможливість переформатування ДУКу в регулярну бригаду Збройних сил України. Після переформатування ДУКу, добровольцям довелося підкорятися армійському керівництву, що мало військові звання, але не мало військового досвіду.

Російські загарбники продовжують нападати на позиції українських захисників. На Куп'янському та Лиманському напрямках склалася пауза в активності, але на південному напрямку активність окупантів зросла в районі Старомайорського. Загарбники поки не використовують бронетехніку.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив про загострення обстановки на сході України після президентських виборів у РФ.