Розгляд справи щодо паспорта РФ. Суддя Львов одягнув світшот із підтекстом

Апеляційний суд розглядає оскарження Верховного Суду щодо поновлення на посаді судді Богдана Львова

Сьогодні, 25 квітня, Апеляційний суд розглядає справу щодо поновлення на посаді судді Верховного Суду Богдана Львова, якого СБУ виявила з російським паспортом.

На фото, що було опубліковано в соцмережі Facebook, Богдан Львов позує в патріотичному світшоті з написом "I'm Ukrainian" (Я українець).

Нагадаємо, що в вересні 2022 року журналісти проєкту "Схеми" повідомили про наявність російського паспорта у заступника голови Верховного Суду Богдана Львова. Суддя стверджував, що дізнався про це від журналістів і називав це спробою його дискредитувати.

12 лютого 2024 року Шостий апеляційний адмінсуд розпочав провадження за скаргою Верховного Суду, який не погоджується з рішенням щодо поновлення Богдана Львова на посаді судді.

Якщо апеляційний суд підтримає Київський окружний адмінсуд і залишить незмінним попереднє рішення, то Богдан Львов буде поновлений у посаді судді з початку жовтня 2022 року і отримає відповідну компенсацію.

Суддя Богдан Львов заперечує наявність громадянства Росії

Екссуддя Богдан Львов заперечує наявність громадянства Росії. Він стверджує, що ніколи не володів двома російськими паспортами і не має нерухомості в Москві.

Львов розповів, що знайдена квартира належить його тещі, яка є фанаткою російського телебачення та вболіває за Путіна. Теща відмовляється покидати Росію.