Розстріляні маріупольські трамваї виставляють у якості трофеїв на заходах у РФ (фото)

Окупанти на заходах демонструють розстріляні трамваї з Маріуполя, які атакувала Росія під час блокади міста. Про це повідомляє Маріупольська міська рада.

Приватний музей техніки влаштував тематичну розважальну виставку "Майовка в музєє". В його експозиції також представлені два напівзруйнованих трамваї із Маріуполя. Вони були пошкоджені росіянами під час блокади українського міста. Це доказ того, що росіяни гатили не по військовим об'єктам, а по всій цивільній інфраструктурі Маріуполя", - йдеться у повідомленні.

Міська рада зазначає, що у програмі заходу - фестиваль "Військової польової кухні", реконструкція побуту солдатів часів Першої та Другої Світової війни, квести, спортивні естафети та подарунки.

А ще виставка "Війни та люди", де будуть розповідати історії тих, хто героїчно та мужньо зустрів виклик війни. Таким чином, російським дітям поступово нав'язують норму не миру, а війни", - йдеться у повідомленні.

Маріупольська міська рада нагадує, що під час блокади та окупації росіяни зруйнували у Маріуполі 90% важливої критичної інфраструктури. Наразі в окупованих школах насаджується викривлена хронологія тих подій, аби переписати історію міста, знищити сліди своїх воєнних злочинів та виправдати розстріл мирного українського міста біля моря.

Нагадаємо, що німецька компанія Knauf і її дочірнє підприємство WKB Systems GmbH у складі 4 тис. співробітників продовжують співпрацювати з РФ. Зокрема компанії відіграють ключову роль у відбудові тимчасово окупованого Маріуполя, який зруйнували росіяни. WKB Systems GmbH, основним власником якої є російський олігарх Віктор Бударін, багато років працює над виробництвом газобетонних блоків для російського ринку на потужностях Knauf. WKB Systems GmbH наразі є одним з основних підрядників у Маріуполі.

Читайте також:

  • Пережив дві Світові війни: окупанти розібрали один із найстаріших ліцеїв Маріуполя (фото, відео)
  • У Маріуполі окупанти запустили тестовий потяг з порту до міста (відео)