Сили оборони відбили масовані атаки росіян на семи напрямках: головне зі зведення Генштабу

Сили оборони України продовжують активну операцію на Мелітопольському напрямку і штурмують ворога на Бахмутському напрямку. Під час цих дій, окупаційні війська зазнають значних втрат в живій силі та техніці, а також виснажуються уздовж всієї лінії фронту.

За останню добу відбулось 77 зіткнень. Стан ситуації на сході і півдні України залишається складним, повідомив Генштаб ЗСУ вечіром 20 жовтня.

Авіація Сил оборони здійснила сім ударів по місцях концентрації особового складу, зброї та військової техніки противника, а також чотири удари по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ нанесли удар по пункту управління, складу боєприпасів і трьом зонам концентрації особового складу, зброї та військової техніки, а також по станції розведення електромагнітних перешкод противника.

На Куп'янському напрямку українські воїни відбили близько 20 атак ворога біля Синьківки та Іванівки Харківської області, і ще 3 атаки в районі Надії Луганської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили атаку ворога східніше Невського Луганської області.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили понад 10 атак противника в районах населених пунктів Богданівка, Хромове, Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог безуспішно штурмував позиції українських військ підтриманий авіацією в районах населених пунктів Авдіївка, Новокалинове, Степове, Первомайське Донецької області. Сили оборони відбили приблизно 20 атак ворога тут.

На Мар'їнському напрямку війська ворога штурмували позиції українських сил безуспішно за підтримки авіації в районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. Тут сили оборони відбили понад 15 атак ворога.

На Шахтарському напрямку війська України відбили атаки ворога в районах Золотої Ниви, Старомайорського та Рівнополя Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог безуспішно штурмував населений пункт Полтавка Запорізької області і намагався відновити контроль над районом Роботиного Запорізької області, але безрезультатно.

На Херсонському напрямку ворог обстрілював кілька населених пунктів.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує обстріли населених пунктів з території РФ і збільшує кількість мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається стабільною. Немає ознак формування наступальних угруповань ворога. Підрозділи Збройних Сил Білорусі виконують завдання у прикордонних районах, що межують з Україною.

Загалом, ворог здійснив 5 ракетних та 33 авіаційних удари, а також здійснив 32 обстріли з реактивних систем залпового вогню на позиції наших військ та населених пунктах.

Нажаль, російські терористичні атаки призвели до загибелі та поранення серед цивільного населення. Школа, приватні житлові будинки, багатоквартирні будинки та інша цивільна інфраструктура зазнали руйнувань та пошкоджень.

Уранці 20 жовтня Генштаб України оголосив про значні втрати ворога вчорашнього дня.

Особливо великі втрати були завдані окупантам у зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" - загалом було знищено 1 051 ворожого бійця. Про це повідомили в Об'єднаному пресцентрі Сил оборони Таврійського напрямку.

У них наголосили, що на Мелітопольському напрямку продовжується наступальна операція, а весь ворожий фронт виснажується. Заступник командувача ОСУВ "Таврія" повідомив, що підрозділи ракетних військ та артилерії протягом останньої доби здійснили 1 500 вогневих ударів.