Сили оборони знищили три Су-34, новий глава МЗС Польщі відвідав Київ. Головне за 22 грудня

Українські військові на півдні знищили три Су-34, відбувся візит нового голови польського МЗС до Києва, а також Юлія Тимошенко заблокувала підписання закону про легалізацію канабісу. Нижче ми розповімо про ці та інші події, які стали актуальними 22 грудня.

Україна повернула тіла 66 захисників

Україна повернула тіла 66 воїнів, які загинули під час бою з російськими окупантами, на підконтрольну територію. ЗСУ забезпечать їх перевезення до спеціалізованих установ для проведення експертизи та встановлення осіб загиблих.

Візит нового глави польського МЗС до Києва

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з главою польського МЗС Радославом Сікорським. Вони обговорили співпрацю в оборонній галузі та потреби ЗСУ. Також було обговорено створення спільних виробництв та можливість закупівлі польської зброї.

Обговорювалась також підготовка наступної зустрічі лідерів держав для імплементації Формули миру та проведення Глобального саміту миру.

Зеленський підписав закон про визнання освіти на окупованих територіях

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який визнає результати навчання людей на тимчасово окупованих територіях. Тепер громадяни з цих територій матимуть право на здобуття освіти на інших регіонах України за рахунок державного або місцевого бюджету.

Українські воїни знищили три Су-34

Українські військові напрямули три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34 на Південному напрямку. Експерти відзначають, що цей літак є багатоцільовим винищувачем з великим навантаженням і він набагато менш маневрений, ніж інші винищувачі.

Тимошенко заблокувала підписання закону про легалізацію канабісу

Лідерка фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко заблокувала підписання закону про легалізацію канабісу. Вона внесла блокуючу постанову до парламенту, яка пропонує скасувати результати голосування за цей законопроєкт.