Син начальника охорони Януковича постане перед судом

Затриманий син начальника охорони Януковича з'явиться перед судом

28-річний син начальника охорони Віктора Януковича, який працює в російському ФСБ, буде ставитися перед судом за незаконне затримання українців та керування фільтраційними таборами на Запоріжжі. Про це повідомляє Нацполіція.

Агент ФСБ організував незаконні затримання українців, обшуки їх особистого майна та допити з застосуванням фізичної сили та імітації страти.

Незаконно затриманих звозили до фільтраційного табору на території ізолятору тимчасового тримання № 2 Кам'янсько-Дніпровського відділення поліції ГУНП в Запорізькій області. За попередніми оцінками, там утримувалось до сотні людей. Ті, хто зміг врятуватись, наразі надають українським поліцейським свідчення та розповідають про свій страшний досвід світовій пресі

51-річна жителька Запоріжжя, яка вдалося вибратися з фільтраційного табору, розповіла в інтерв'ю El Figaro, що цей чоловік організовував всі підтискання. "За його наказом мене били і душили. Він імітував мою страту і говорив, що прийдуть дві дивізії чеченців і зґвалтують мене", - зазначила вона.

У перервах між підтисканнями окупант змушував жінку зізнатися перед камерами російських ЗМІ, що вона допомагала українській армії. Ця інформація поширювалась серед місцевих зрадників, які вбили собаку потерпілої та загрожували її життю та здоров'ю.

Слідчі Нацполіції вже встановили 67 аналогічних місць утримання для українців, 42 з яких знаходяться на території РФ. Всі фільтраційні дії там проводяться за методикою ФСБ РФ з метою виокремлення патріотично налаштованих українців та їх морального зламу.

Куратор Кам'янсько-Дніпровського фільтраційного табору з боку російського ФСБ у січні 2024 року був оголошений підозрюваним в порушенні законів та звичаїв війни, вчинених за попередньою змовою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального Кодексу України), що передбачає до 15 років позбавлення волі.

Наразі слідчі Нацполіції передали матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом стосовно підозрюваного до суду міста Запоріжжя.

Раніше повідомлялося, що екснардеп Рабінович також стане перед судом за держзраду.