Синегубов сказав, чи загрожує Харкову наступ із Сумщини

Синегубов сказав, чи загрожує Харкову наступ із Сумщини

Російська загроза з боку Сумської області: голова Харківської ОВ розповів про плани окупантів

Голова Харківської ОВ Олег Синегубов розповів, що російські окупанти задумали захопити місто Вовчанськ та дійти до Харкова протягом кілька днів. Він також підкреслив, що існує загроза наступу на Харківську область з боку Сумського напрямку.

Синегубов підтвердив, що окупанти можуть захопити Харківську область з боку Сумської. Він також зазначив, що окупанти планували наступ на Золочівську громаду на північний захід від Харкова. Ці плани досі розглядаються.

"Вони не розраховували на стрімкий опір наших військових, скажу навіть більше, за тими планами, які озвучували полонені - вони збиралися захопити Вовчанськ за два дні, а дійти Харкова умовно за п'ять днів", - повідомив він.

На щастя, загрози захоплення Харкова поки що немає, хоча такі плани були у ворога. Зараз армія РФ намагається закріпитися на зайнятих позиціях, але сили оборони роблять все можливе, щоб запобігти цьому.

Також був розроблений план евакуації Харкова, а домовленості з "Укрзалізницею" вже наявні. "Ми знаємо, скільки буде поїздів, коли вони виїжджатимуть, коли повернуться до Харкова, куди вони евакуюватимуть наших людей і скільки. Однак поки що загроз по окупації, захопленню, оточенню міста Харкова немає", - зазначив голова Харківської ОВА.

Таким чином, ситуація залишається напруженою, а влада Харківської області робить все можливе, щоб забезпечити безпеку міста та його мешканців.

Нагадаємо, експерт оцінив, чи може армія РФ оточити Суми. 

Читайте також: