Синоптикиня розповіла, якої погоди чекати у листопаді

На кінець осені в Україні не передбачається сніг. У листопаді очікується середньомісячна температура, яка буде близько до норми і коливатиметься від +2 до +7 градусів за Цельсієм.

За словами представниці Укргідрометцентру Наталії Птухи, перші дні листопада будуть дощовими. Вона також зазначила, що місячна кількість опадів буде в межах 34-65 міліметрів. В горах Криму та місцями в Карпатах може випасти до 100 міліметрів опадів, але це також в межах норми. Виняток становитимуть північно-східні області, де очікується 28-32 міліметри опадів, що трохи менше ніж зазвичай.

З середини наступного тижня, з 2 до 6 листопада, у регіонах можливі дощі. 2-3 листопада передбачається зниження температури. Головними повітряними потоками будуть ті з півночі та північного заходу.

Спостерігачка за погодою зазначила, що 2 листопада у західних областях, а 3 і 6 листопада в Україні, крім заходу, переважно не будуть опади. Проте, вже не буде такого тепла, як раніше.

Температура буде продовжувати знижуватися: вночі очікується від +4 до +10 градусів за Цельсієм у західних та північних областях, а з 5 по 6 листопада в центральних областях буде від +1 до +7 градусів за Цельсієм. У денні години повітря прогріється до +7...+13 градусів за Цельсієм.

Неділя, 29 жовтня, буде чудовим синоптичним днем. Буде сухо, сонячно і тепло. Тому варто спланувати проведення часу на відкритому повітрі саме на неділю. Також понеділок буде сонячним. 30 жовтня температура підніметься від +17 до +22 градусів за Цельсієм.