Шість переваг насіння чіа, яке має бути у раціоні кожного

Насіння чіа вважаються цінним продуктом для покращення нашого здоров'я. Вони містять багато корисних речовин, таких як клітковина, жирні кислоти омега-3, білки, вітаміни і мінерали.

Зокрема, насіння чіа є корисними для людей, які бажають збільшити споживання клітковини, збалансувати рівень цукру в крові, поліпшити травлення та почуття ситості під час їжі. Про це розповіла дієтологиня з Техасу, Дженна Вольпе.

Додавання насіння чіа до їжі може допомогти втратити вагу. За словами дієтологині та експерта з харчування Кім Калп, воно забезпечить почуття ситості та зниження апетиту, що сприятиме зниженню ваги.

Дослідження на тваринах показали, що ті, хто споживав насіння чіа, втрачали більше вісцерального жиру, ніж ті, хто його не споживав.

Насіння чіа також сприяє зниженню ризику серцево-судинних захворювань. Жирні кислоти омега-3, які воно містить, є корисними для здоров'я серця. Дослідження показують, що омега-3 можуть знизити ризик ішемічної хвороби серця та рівень тригліцеридів. Насіння чіа містить спеціальний тип омега-3, який також знижує ризик серцево-судинних захворювань.

Крім того, насіння чіа впливає на здоров'я кісток. Воно містить магній, фосфор, кальцій і калій, які грають важливу роль у зміцненні кісток.

Насіння чіа також має протизапальну та антиоксидантну дію. Воно містить багато антиоксидантів, які захищають клітини від пошкоджень, спричинених вільними радикалами. Особливо корисним антиоксидантом є кверцетин, який бореться з запаленням та захищає клітини від окислювального стресу.

Насіння чіа також може допомогти знизити рівень цукру в крові. Клітковина, жири і білки, які містяться в ньому, є природними регуляторами розщеплення вуглеводів. Внаслідок цього насіння чіа може збалансувати рівень цукру в крові та знизити глікемічний індекс продуктів, що містять вуглеводи, розповідає дієтологиня Дженна Вольпе.

Крім того, насіння чіа корисне для здоров'я кишківника. Воно містить комбінацію розчинних і нерозчинних волокон, які полегшують запор та живлять корисні кишкові мікроби. Ці мікроби виробляють речовини, які захищають оболонку кишківника.

Щоб розпочати процес схуднення, важливо підготувати організм до цього. Потрібно очистити холодильник від шкідливих продуктів і заповнити його корисними продуктами, які сприятимуть схудненню. Насіння чіа, льону, коноплі і кунжуту можуть стати вашими улюбленими в такому випадку.