«Ситуація із біженцями критична»: Кіпр вимагає допомоги ЄС

Власті Кіпру закликають ЄС допомогти з кризою із біженцями

Уряд Кіпру звинувачує Європейський Союз, що ситуація з біженцями стала «критичною» і просить його втрутитися. За даними Нікосії, нестабільна економіка Лівану й регіональна нестабільність призвели до того, що на острів прибула велика кількість мігрантів, більшість з яких є сирійцями. За інформацією Еuronews, наразі 7% населення Кіпру становлять біженці та іммігранти.

Президент Нікос Христодулідіс стверджує, що це питання національної безпеки і закликає Брюссель і європейських партнерів допомогти розв'язати цю проблему.

Центри прийому та розміщення біженців на Кіпрі переповнені, і близько 25 500 осіб сподіваються, що вони отримають статус біженців.

Голова Служби надання притулку Кіпру Андреас Георгіадес наголосив на тому, що острівна держава важко справляється з великою кількістю переселенців і закликав ЄС змінити статус Сирії, адже країна вже має зони бойових дій, і багато біженців повертаються на Кіпр після відвідування своїх родичів.

Офіційний представник уряду Константінос Летімбіотіс заявив, що Кіпр на межі можливостей щодо прийому біженців і намагається переконати Ліван вплинути на зменшення міграційних потоків.

Тим часом, агенція ООН заявляє, що морські операції Кіпру не повинні суперечити міжнародному праву і спрямовані ​​на зупинення човнів з сирійськими біженцями, які прибувають з Лівану.