Скандальний жарт про Скадовськ: «Слуга» Яцик звернулася до Офісу генпрокурора

Народна депутатка звернулася до прокуратури через виступ у "Кварталі 95"

Юлія Яцик, народна депутатка від партії "Слуга народу", звернулася до Офісу генерального прокурора стосовно виступу у програмі "Квартал 95". Про це вона повідомила у Facebook.

"Сьогодні я виконала свою обіцянку і звернулася до Генерального прокурора стосовно перевірки виступу акторів і авторів програми "Квартал 95" під назвою "Дівчина, яка все життя розмовляла російською мовою, переїхала на Закарпаття | Вечірній Квартал 2024". Хочу переконатися, чи містить цей виступ ознаки злочину, передбаченого статтею 161 Кримінального кодексу України", - написала вона.

Стаття 161 Кримінального кодексу визначає "Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками". За таке порушення передбачено штраф у розмірі від 3400 гривень до позбавлення волі строком до 3 років.

Реакція міського голови Скадовська на виступ у "Кварталі 95"

У новорічному випуску "Кварталу" була показана пародія, в якій російськомовна дівчина переїжджає на Закарпаття і намагається розмовляти українською, але при цьому час від часу перекручує слова. Вона представилася як жителька Скадовська, але замість "Скадовська" сказала "сіськадовська".

Міський голова Скадовська Олександр Яковлєв відреагував на цю жартівливу ситуацію у "Кварталі 95". Він опублікував відео, в якому закликав режисерів програми вибачитися перед людьми зі Скадовська через образливе висловлювання.

Пізніше акторка Ірина Гатун з "Вечірнього кварталу" вибачилася перед тими, кого образив виступ про дівчину зі Скадовська, яку вона зіграла.