Скільки ракетоносіїв Росія тримає в морі: свіжі дані ВМС

Зараз, 7 жовтня, у Чорному морі Росія має чотири кораблі на бойовому чергуванні. Один з цих кораблів є носій "Калібрів", але на ньому відсутні ракети. Про це повідомляє пресслужба Військово-морських сил ЗСУ.

Також, один ворожий корабель перебуває на чергуванні у Азовському морі, а три інших - у Середземному морі. Із цих трьох кораблів один є носієм крилатих ракет "Калібр".

Протягом доби, у інтересах РФ, 22 судна пройшли через протоку Керч-Єнікальську: дев'ять з них вирушали з Босфору до Азовського моря, а 16 суден планували поплавати у Чорне море, з яких чотири продовжили свій шлях до Босфору.

"РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS), вимкнувши системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в акваторії Азовського моря", - повідомляється.

Уночі 7 жовтня Росія здійснила атаку на Одещину за допомогою надзвукових протикорабельних ракет типу "Онікс". Ці ракети були випущені з берегового ракетного комплексу "Бастіон", який розташований у тимчасово окупованому Криму.

В результаті російських обстрілів постраждали чотири особи.