Скільки росіян забажали здатися в полон: проєкт «Хочу жити» назвав цифру

Збільшується кількість росіян, які добровільно здаються у полон

Спікер проєкту "Хочу жити" Віталій Матвієнко розповів, що отримали понад 30 тисяч звернень від росіян, які хочуть добровільно піти у полон. Це свідчить про успіх проєкту, який надає можливість зберегти життя та не приймати участі у війні на боці України.

Матвієнко також повідомив, що вже проведено більше 215 операцій з виведення російських військовослужбовців з полону. Наразі, в процесі знаходиться понад тисяча подібних операцій. Процес виведення залежить від конкретних умов та безпеки переходу на територію України.

«Всі, хто бажає зберегти своє життя і вирішив не воювати проти України, можуть звернутися до нашого проєкту та зберегти своє життя. Наша мета - дотримуватися гуманітарних принципів та норм Женевських конвенцій», - заявив Матвієнко.

За словами Матвієнка, якщо спочатку до проєкту зверталися родичі російських військових, то зараз все більше звернень приходить від самого військового персоналу РФ.

За даними Комісії з питань встановлення факту полону, понад 4337 громадян України, які включають військових та цивільних, перебувають у полоні російських окупантів.