Словацькі перевізники на годину заблокували кордон із Україною

Представники Союзу автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) 16 листопада тимчасово заблокували пункт перетину кордону з Україною зі словацького боку, щоб підтримати польських колег. Цю інформацію повідомляє словацьке агентство TASR.

Акція блокування тривала протягом однієї години, з 13:00 до 14:00. Словацькі перевізники приєдналися до блокади, перекривши дорогу до переходу автомобілями. Польські автоперевізники також долучилися до цього протесту, перекривши кордон з Україною на території Польщі.

UNAS вимагає від Європейської комісії негайно ввести дозволи на перевезення українських вантажівок, оскільки європейські компанії не в змозі конкурувати з ними. Якщо ситуацію не буде врегульовано, автоперевізники Словаччини погрожують постійно заблокувати кордон із Україною.

Голова UNAS Станіслав Скала повідомив, що якщо жодних кроків не буде зроблено, поляки будуть продовжувати перекривати кордон, а вони, в свою чергу, також приєднаються до протесту, перекривши повністю пункт перетину. За словами Скали, іншого вихіду немає.

Протестувальники перекрили дорогу до переїзду легковими автомобілями. Акція тривала одну годину, а протестувальники планують чекати на реакцію організацій і влади семьо днів.

Довідково, у митному управліні Словаччини заявили, що блокування кордону на одну годину не вплинуло на їхню роботу, та поліція повідомила, що не виникало жодних порушень громадського порядку у цьому районі.