Смс о 5:17: Дейнеко написав Зеленському після вторгнення РФ 24 лютого

Голова Державної прикордонної служби генерал-майор Сергій Дейнеко вранці 24 лютого 2022 року особисто відправив смс-повідомлення президенту Володимиру Зеленському.

О 5:17 він написав, що Росія почала повномасштабне вторгнення. Цим головний прикордонник України поділився в інтерв'ю "Українській правді".

За його словами, на момент відправлення смс президенту росіяни вже активно наступали по всьому державному кордону.

"Доброго ранку, шановний пане президенте. Дозвольте доповісти. Це повномасштабна військова агресія з боку Російської Федерації. Обстріляна низка пунктів пропуску на кордоні з РФ, ведеться вогонь "Градами" з їх території. Над Чорнобильською зоною чутно проліт реактивної авіації. Також "Гради" б'ють з Криму. На цю мить п'ять поранених. Мої підрозділи займають позиції", процитував Дейнеко своє повідомлення.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Він зауважив, що повномасштабне вторгнення розпочалося о 3:40 в Луганській області, на ділянці прикордонного загону. Розвідувальна група ворога напала на прикордонний пост.

"Одразу ми мали першого загиблого воїна (прикордонника Дениса Ткача. Gazeta.ua) в цій повномасштабній агресії. Близько 4:00 я доповів міністру внутрішніх справ Денису Монастирському про те, що на трьох напрямках мої підлеглі уже ведуть бої, що насуваються колони. Я так зрозумів, що він уже доповідає президенту", пригадав Дайнеко.

24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабну агресію. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, сходу та Криму. Тоді президент Росії Володимир Путін заявив про "спеціальну воєнну операцію" для "демілітаризації і денацифікації" України.

Агресію РФ проти України підтримують 74% росіян.