Сніг відміняється: вихідні в Україні зустрінуться із літом

У наступні вихідні в Україні очікується тепла погода, а деякі регіони навіть зазнають літнього тепла. Зокрема, на Одещині очікується підвищення температури повітря до +30°C у суботу, про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко у своєму Facebook.

За її словами, сніг, на щастя, заборонений. Найближчі дні обіцяють бути теплими, і немає ознак сильного похолодання, можливе зниження температури повітря може бути відчутним лише на початку листопада. Також, зазначається, що прийде час прибрати та провітрити квартиру, підушки, і зайнятися іншими домашніми справами.

Прогнозована максимальна температура повітря у більшості областей України 21 жовтня становитиме +16...23°C. В окремих регіонах, таких як Закарпаття, Чернівецька область, Вінниччина і південна частина країни, очікується зростання температури до +21...27°C, а на Одещині до +25...30°C.

Чернігівщина та Сумщина будуть мати прохолоднішу погоду з температурою +8...13°C. В суботу не передбачується опадів.

У неділю, 22 жовтня, у більшості регіонів також очікується суха погода, за винятком західних областей, де можливі дощі. Протягом дня температура повітря у межах +18...23°C, на півдні до +28°C, а на північному сході до +12...16°C.

У Києві у вихідні також спекотно, температура буде коливатися від +16°C до +20°C. Опадів не передбачається, хоча можливий туман або серпанок.

8 жовтня на горі Піп Іван, де розташована колишня обсерваторія "Білий слон", випав перший сніг. Спочатку йшов дощ, але пізніше почалася снігопад. Фото та відео з цього моменту були опубліковані у Facebook мандрівницею Лесею Чернятович.

Варто зазначити, що Піп Іван або Чорна Гора є одним з найвищих піків українських Карпат, його висота становить 2020,5 метрів.