Що символізують квіти і які букети не варто дарувати жінкам: поради флористів

Кожній жінці приємно отримувати у подарунок квіти. Навіть без особливих приводів.

Але, щоб не втрапити в халепу, варто пам'ятати, які квіти можна дарувати. Значення має і кількість квітів у букеті. Поради флористів зібрала Gazeta.ua.

Насамперед відомо, що парну кількість квітів приносять тільки на похорон або на кладовище. Але, наприклад, у Японії не прийнято дарувати лише чотири квітки, бо це число там символізує смерть. А цифра два належить до жіночого початку "Інь". Тому дарувати жінці дві квітки можна і навіть потрібно. Однак, у цій країні загалом рідко дарують жінкам квіти.

Парне число також є символом щастя у США та багатьох країнах Європи. Тому серед американців популярні букети із 12 квітів, у Німеччині ‒ із восьми, а в Англії ‒ з шести.

Не варто дарувати штучні квіти. Вони майже у всіх народів асоціюються із траурними вінками. Однак, серед живих квітів також є багато таких, які не прийнято дарувати на першому побаченні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Це, наприклад, барбарис, який символізує образливість, валеріана ‒ символ вітряності, жовтий левкой, який говорить про полум'яну любов. Коли даруєте квіти, пам'ятайте, що квітка граната висловлює обожнювання, а ліщини ‒ серцеву тугу.

Молодим дівчатам не прийнято дарувати квіти яскраво-червоного кольору. Це буде означати палку пристрасть і може збентежити дівчину.

А, наприклад, католики ніколи не дарують квіти будь-яких відтінків червоного кольору. Вважають, що це колір крові. Тому таких квітів гідний лише Ісус Христос. У католицькій традиції букети червоного кольору несуть лише в костелах на свята.

Жовті квіти натякають на швидку розлуку. Але кажуть також, що жовтий колір символізує сонце й багатство. Тому жовті квіти можуть принести фінансовий успіх.

Зрештою, кожна квітка має своє особливе значення. Так, тюльпани символізують любов і щастя, гербери ‒ гарний настрій, прояв симпатії й флірту. Трояндами проявляють почуття в залежності від відтінку: від пристрасті до справжнього кохання. Романтику і радість символізують ромашки. А орхідеї ‒ досконалість, бездоганність і красу. Нарциси можуть означати любов до адресата. Конваліями зичать, щоб здійснилось усе задумане. Бузок означає перше кохання. Тому вважають, що такий букет потрібно дарувати коханій лише раз.

Нині відомі близько 35 тисяч видів орхідей. Є такі, що можуть прожити навіть 100 років. Але вдома найчастіше вирощують орхідею фаленопсис. Вона може цвісти цілий рік. Але для того, щоб орхідея завжди милувала око, за нею потрібно правильно доглядати. Кілька порад для цього зібрала Gazeta.ua.

Gazeta.ua ділиться методами, що допоможуть продовжити життя букету квітів без додавання у воду цукру та аспірину.