Що треба розуміти про накопичення ракет Росією

Останніми часом поширюється новина про те, що РФ накопичила понад 800 далекобійних ракет для можливих обстрілів енергосистеми. Водночас, спікер ОК "Південь" Гуменюк зазначив про наявність надзвукових крилатих ракет "Оникс" в Криму. Це означає, що кількість далекобійних ракет у РФ може бути значно вищою, ніж повідомлено - 870 одиниць або більше.

Поки є багато невідомих щодо дати і способу можливих ударів по енергетиці. Але деякі базові висновки можна зробити наперед:

  • Після кожного ракетного удару розпочинається "соціалістичне змагання" щодо оцінки витрат РФ на війну. Замість витрачання цих грошей на власну інфраструктуру, РФ "висаджує" десятки мільйонів доларів на ракети.
  • Вартість рашистської зброї визначається не тільки кількісними затратами на її виробництво, але і темпом виробництва. Навіть з урахуванням транзакційних витрат санкцій, рашистські ракети коштують значно менше за одиницю, ніж американські аналоги.
  • При оцінці дій ворога необхідно враховувати, що РФ економічно повністю залежить від ВПК та суміжних галузей. Якщо припинити виробництво ракет, це може призвести до ще більших втрат у економіці та безробіття.

Тому, замість обрахунків витрат на ракети, важливо знати, як добре працює наша ППО і що залишилося у разі ракетних ударів.

Читайте також:

  • Ракетний терор. Підсумки жовтня та прогноз на листопад
  • Росія змінила тактику дронових атак: Повітряні сили розкрили деталі
  • Росія накопичила 800 ракет: Повітряні сили оцінили ризики