Сьогодні День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Україна відзначає День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Цього року Україна перший раз святкує 8 травня як День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Цей конфлікт забрав життя від 50 до 85 мільйонів людей.

Верховна Рада України встановила 8 травня як День пам'яті та перемоги минулого року. Це єдиний день, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та пам'ять загиблих у Другій світовій війні.

Україна приєдналася до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня є закінченням війни, перемогою над злом нацизму. Для України, війна розпочалася 1 вересня 1939 року.

Нацисти та комуністи зловживали "українським питанням" та прагненням українців до незалежності. Обидва тоталітарні режими здійснювали злочини проти цивільного населення. Втрати українців у Другій світовій війні становили близько 8 мільйонів осіб.

За 6 років війни, перемога над нацизмом була досягнута завдяки спільному зусиллю і солідарності народів. Україна була одним із основних театрів війни, місцем масштабних битв і спротиву.

Акт про безумовну капітуляцію нацистської Німеччини був підписаний 7 травня 1945 року, але акт був відмінений Сталіним, і новий акт був підписаний 8 травня 1945 року.

Україна вшановує кожного, хто боровся з нацизмом. Свято відзначає пам'ять загиблих, постраждалих та дітей війни.

Читайте також:

  • 8 та 9 Травня: що тепер святкуватиме Україна
  • Білі плями Другої світової. Чому Росія напала на Україну
  • 8 і 9 травня. День пам'яті та примирення проти "побєдобєсія"