Спартак Суббота може сісти в тюрму за підробку документів. Поліція розпочала розслідування

Поліція відкрила кримінальне провадження щодо можливого підроблення документів про освіту Спартака Субботи.

Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки України у відповідь на запит hromadske.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

У повідомленні йдеться, що правоохоронці розслідують використання Спартаком, ймовірно, підроблених документів про освіту, виданих на його ім'я.

Якщо інформація про підроблення документів підтвердиться, Субботі загрожує ув'язнення до двох років, або він сплатить штраф 850 грн.

Блогер Спартак Суббота був співведучим одного з найпопулярніших українських подкастів "Подкаст терапія", де разом з актором і коміком Євгеном Яновичем вони обговорювали здебільшого психологію.

Психолог і гештальт-терапевт Ілля Полудьонний зібрав дані про те, що Спартак Суббота міг брехати про себе. 11 квітня текстову версію матеріалу опублікували на сайті видання "Свідомі".

У цьому матеріалі Полудьонний ставить під сумнів цілу низку фактів про Субботу. Наприклад, ідеться, що майже п'ять років Суббота публічно позиціювався як кандидат психологічних наук, але не мав цього ступеня, а також працював в Інституті когнітивного моделювання, який пов'язують із проросійською ОПЗЖ.

Суббота заперечив, що брехав про свою освіту, і заявив, що звинувачення в неетичній поведінці оскаржуватиме в суді.

Після публікації Полудьонного українське видавництво "Віхола" припинило співпрацю із Субботою. А Янович оголосив про закриття спільного проєкту із Субботою (хоча останній продовжив випуск подкасту).

10 травня Спартак Суббота опублікував відео, у якому заперечує інформацію з розслідування про нього.

У відповідь на це Міністерство освіти та науки України звернулося до поліції з проханням перевірити можливий факт підроблення та зумисного використання підроблених документів блогера Спартака Субботи.