«Справжній шок». Стало відомо, чим годують російських військовополонених

У селі Заклад Стрийського району знаходиться табір «Захід 1», де тримають військовополонених росіян. За словами нардепа Сергія Рудика, вони мають розкішне меню та хороші умови.

Рудик опублікував відповідь на запит щодо умов тримання російських полонених у таборі «Захід 1» у Львівській області. Він назвав цю відповідь «шокуючою і абсурдною».

У відповіді зазначено, що полоненим надається різноманітне харчування, включаючи каву, какао, свіжі фрукти, овочі та мармелад. Вони також можуть купувати соки та шоколадні цукерки в магазині на території табору.

Рудик вказує, що Женевська конвенція регулює питання дотримання полонених, але вона не передбачає такі «екстравагантні» речі, як мармелад та порядок дозвілля.

Нардеп вважає, що документ Кабміну про умови тримання полонених слід змінити, так як таке «меню» та дозвілля є образливими для воїнів України.

Також було створено табір «Захід 2» на основі виправної колонії у Вінницькій області. У цьому таборі також поводяться російські полонені, а також жителі тимчасово окупованих територій, що брали участь у бойових діях на боці окупантів.