США нібито закликали не бити російськими НПЗ, Україна відреагувала

США вимагають, щоб Україна припинила атаки на російську інфраструктуру через можливе підвищення світових цін на нафту. Про це повідомляє видання Financial Times з посиланням на джерела.

Білий дім все більше розчарований зухвалими атаками українських безпілотників, які завдали шкоди нафтовидобувним підприємствам Росії.

США вважають, що такі дії можуть призвести до помсти Москви. Попередження також було надіслано високопосадовцям СБУ та ГУР.

Варто зазначити, що Росія залишається одним з найважливіших світових експортерів енергії, незважаючи на санкції Заходу, і ціни на нафту зросли до 85 доларів за барель.

У США також виражають занепокоєння тим, що у разі продовження атак Росія може відповісти на атакувати енергетичну інфраструктуру.

Реакція України

Віце-прем'єр-міністр Ольга Стефанишина відповіла на ці звинувачення, заявивши, що нафтопереробні заводи на території Росії є законними цілями з військової точки зору.

Стефанишина нагадала, що НАТО пояснили, що "закрити небо" над Україною означає знищити інфраструктуру на території РФ, яка дає можливість бомбардувати міста України.