Головна

Стала відома причина смерті письменника Дмитра Капранова

Малюнок письменника Дмитра Капранова

Причина смерті письменника Дмитра Капранова

Проблеми із серцем стали причиною смерті письменника та видавця Дмитра Капранова. Такий висновок затвердили лікарі. Про це йдеться в повідомленні на сторінці братів Капранових у Facebook.

Деталі прощання з Дмитром Капрановим

Згідно з повідомленням Віталія Капранова, прощання з письменником відбудеться 18 квітня. О 11:00 у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі в Києві відспівають співи на честь Дмитра. О 13:00 відбудеться церемонія прощання у крематорії Байкового кладовища.

Життєвий шлях Дмитра Капранова

Народився письменник 24 липня 1967 року в Дубоссарах, які нині знаходяться на території Молдови. 

Своє дитинство Дмитро провів у Очакові Миколаївської області. У 1984 році він закінчив середню школу в Очакові. Далі, він отримав вищу освіту в Уральському політехнічному інституті (Свердловськ, РФ) та Московському енергетичному інституті за фахом «Технічна кібернетика».

Творча співпраця із братом-близнюком

Дмитро Капранов працював у тандемі зі своїм братом-близнюком Віталієм. Зараз вони відомі як брати Капранови. У 2000 році вони очолили видавництво «Зелений пес». Серед їхніх видань є роман Леоніда Кононовича «Я, зомбі» та «Кобзар 2000» з ілюстраціями Владислава Єрка.

З 24 лютого 2022 року, з початку російського вторгнення в Україну, Дмитро і Віталій боролися з окупантами зі зброєю в руках у Києві в лавах полку «Азов».

Нагадаємо, що 9 січня стало відомо про смерть Народного артиста України Віталія Білоножка. 

Читайте також: