Стала відома причина смерті письменника Дмитра Капранова

Причина смерті письменника Дмитра Капранова

Проблеми із серцем стали причиною смерті письменника та видавця Дмитра Капранова. Такий висновок затвердили лікарі. Про це йдеться в повідомленні на сторінці братів Капранових у Facebook.

Деталі прощання з Дмитром Капрановим

Згідно з повідомленням Віталія Капранова, прощання з письменником відбудеться 18 квітня. О 11:00 у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі в Києві відспівають співи на честь Дмитра. О 13:00 відбудеться церемонія прощання у крематорії Байкового кладовища.

Життєвий шлях Дмитра Капранова

Народився письменник 24 липня 1967 року в Дубоссарах, які нині знаходяться на території Молдови. 

Своє дитинство Дмитро провів у Очакові Миколаївської області. У 1984 році він закінчив середню школу в Очакові. Далі, він отримав вищу освіту в Уральському політехнічному інституті (Свердловськ, РФ) та Московському енергетичному інституті за фахом «Технічна кібернетика».

Творча співпраця із братом-близнюком

Дмитро Капранов працював у тандемі зі своїм братом-близнюком Віталієм. Зараз вони відомі як брати Капранови. У 2000 році вони очолили видавництво «Зелений пес». Серед їхніх видань є роман Леоніда Кононовича «Я, зомбі» та «Кобзар 2000» з ілюстраціями Владислава Єрка.

З 24 лютого 2022 року, з початку російського вторгнення в Україну, Дмитро і Віталій боролися з окупантами зі зброєю в руках у Києві в лавах полку «Азов».

Нагадаємо, що 9 січня стало відомо про смерть Народного артиста України Віталія Білоножка.