Стало відомо, хто стоїть за вибухами в центрі Білгорода

Вибухи у Білгороді: причина та наслідки

За даними українських спецслужб, причиною вибухів у російському місті Білгород є непрофесійні дії російської протиповітряної оборони. Уламки обвалилися просто у центрі міста, повідомляє "Українська правда".

Відповідно до інформації, Сили оборони України відпрацювали удар по об'єктах Білгородської області, але через незграбність російської протиповітряної оборони уламки впали у центрі міста.

Тривають спільні заходи Сил оборони як наслідок російських ракетних ударів по українських містах та вбивств цивільного населення. Українські Сили оборони відпрацьовують низку заходів щодо цілей, якими є саме військові об'єкти. Ураження цивільної інфраструктури, які ми спостерігаємо у Білгороді, є наслідком непрофесійних дій російської протиповітряної оборони, а також навмисних та спланованих провокацій" - заявили у спецслужбах.

Згідно з російськими ЗМІ, в результаті обстрілу Білгорода загинуло 15 осіб, з них двоє дітей. Ще 105 містян отримали поранення.

30 грудня у центрі Білгорода прогриміли потужні вибухи. Зазначалося, що вибухи сталися в житловому секторі та біля торгового центру "Маяк", де проводяться новорічні заходи. Також було поранено будівлю фізкультурно-оздоровчого комплексу та приблизно 20 приватних будинків.