Стало відомо, скільки молодих французів готові воювати в Україні

Кожен другий французький молодий людина готовий стати до армії для захисту Франції і воювати в Україні

Згідно з опитуванням, проведеним у Франції, кожен другий молодий французький громадянин готовий стати до лав армії і воювати в Україні для захисту своєї країни. Ці цифри були опубліковані у відомствах Le Parisien.

Дослідження було проведене Інститутом стратегічних досліджень військової школи (IRSEM) та Загальним управлінням з питань міжнародних відносин і стратегії (DGRIS) - структурами, пов'язаними з Міністерством оборони Франції. Результати опитування були опубліковані 12 квітня, а збір даних проводився протягом багатьох місяців.

Керівник дослідження Онна Мюксель проаналізувала ряд опитувань, включаючи анкетування, проведене Ipsos серед 2300 французів у віці від 18 до 25 років цього літа.

У питанні “Якби захист Франції потребував її участі у війні в Україні, чи були б ви готові долучитися для захисту своєї країни?”, 51% опитаних відповіли позитивно, з них 17% дали впевнену відповідь, а 34% відповіли “напевно так”.

57% опитаних були готові взяти зброю для захисту Франції у разі війни, навіть без згадки про Україну.

31% опитаних молодих людей позитивно ставилися до можливості участі французьких військ у війні в Україні, тоді як серед людей віком 50+ цей показник становив 17%.

62% опитаних вважають доцільним відновити загальну військову службу, яка була скасована у Франції у 1997 році.

Зауважується, що збір даних проводився задовго до публічних заяв президента Емманюеля Макрона про можливе залучення військ Західних союзників до України, що викликало бурхливі дискусії і заперечення з боку більшості європейських столиць.